Preskoči na vsebino


Biblična skupina

Prvo srečanje, petek, 14.09. po sveti maši

Branje 3. Mojzesove knjige od 1. do 7. poglavja!

Že nekaj časa se odločamo, da bi se spopadli s 3 Mz in 4 Mz knjigo. Na prvem srečanju smo prebrali prvi 7 poglavij. V njih so obredni predpisi. Vsebina je zanimiva saj nam je popolnoma neznana.

V uvodu knjige je zapisano da je knjiga manj brana, ker prinaša vsebino, ki se nam danes ne zdi tako pomembna, vendar je za razumevanje Pavlove razlage Kristusove žrtve nedvomno dragocena.  

Vstavili smo se ob misli, ki se ponavlja pri zahtevah za različne daritve: če si grešil, četudi nevedoma, se moraš potem, ko spoznaš svoj greh zanj odkupiti z daritvijo. V pogovoru nam je misel potem ušla k razmišljanju, da se človek obrača na Boga, ko je v stiski, sicer pa naj rad pozablja. Zanimivo je, da v preizkušnji človek išče pravi odgovor, ko pa ta (stiska) mine, ne glede na to ali se obrne v našo škodo ali v naše korist spet pozabimo na iskanje odgovora. Potem smo se ustavili ob milosti. V SP najdemo mesto kjer beremo, da je le zaradi Božje milosti ljudstvo še ostalo pri življenju. Kazen za greh je namreč smrt, milost pa je tista, ki nas oprošča. 

V teh poglavjih so opisane različne daritve od pitne, žgalne, jedilne, spravne in pri vsaki je zapisan namen in potek, zakaj in na kakšen način se daruje. Tu je tudi zapisano, da revež, če ne more darovati daritvene živali lahko daruje goloba in že nas to spomni na Jezusovo darovanje v templju, ko sta Jožef in Marija zanj darovala dva golobčka.

Lepo povabljeni k biblični skupini, ki se bo srečevala vsak drugi petek v mesecu v župnišču v Bovcu.

 
Print Friendly and PDF